25/11/14

Montjuïc / Ferran Aisa

 Ferran Aisa publica 'Montjuïc, la muntanya del poble'

C. Caballé
 
Literatura L'escriptor santcugatenc presentarà el seu darrer llibre el 4 de desembre a la Llibreria Fnac 
Arenas de Barcelona
(Ferran Aisa-Pàmpols)
Ferran Aisa acaba de treure al mercat el seu darrer llibre: Montjuïc, la muntanya del poble, publicat per l'Editorial Base, (dins la col·lecció Imatges) i l'Ajuntament de Barcelona. El llibre de l'escriptor santcugatenc, amb 272 pàgines i un preu de 29'80 euros, es presentarà oficialment a Barcelona el 4 de desembre. Serà a la llibreria Fnac Arenas, a la plaça d'Espanya.

Sinopsi
El Montjuïc d’avui és una muntanya de cultura, d’esport i de lleure; escenari privilegiat de fires, olimpíades i esdevenimentsmolt diversos, que han projectat Barcelona amb força a tot el món. Però no sempre ha estat així. Montjuïc, la muntanya del poble és un viatge per la història de la muntanya.

Des dels camps ibers, els camins romans, les ermites medievals, les pedreres que van bastir la ciutat; el castell, que tant simbolitza la defensa de la ciutat com la seva repressió; els berenadors a l’aire lliure; els balls festius, les fires internacionals, la muntanya esportiva... Montjuïc ha esdevingut així, una de les muntanyes emblemàtiques de Catalunya, que ha estat viu reflex dels canvis polítics i socials que ha experimentat Barcelona i el nostre país al llarg dels segles.

L'autor
Ferran Aisa i Pàmpols va néixer a Barcelona el 1948, i és Premi Ciutat de Barcelona d'Història. Ha col·laborat a diaris i revistes, a més de fer de documentalista i comissari d'exposicions. Ha publicat diversos llibres com Una història de Barcelona, Ateneu Enciclopèdic Popular, 1902-1999; Camins utòpics, Barcelona, 1868-1888; o La cultura anarquista a Catalunya.

Tot Sant Cugat, 31 d'octubre de 2014

No hay comentarios:

Publicar un comentario