18/4/15

La cultura anarquista a Catalunya / Llibre F. Aisa (27)

BIBLIOGRAFIA DE FERRAN AISA-PÀMPOLS (S.XXI) - 27

(Coberta llibre F. Aisa)FITXA TÈCNICA:

Títol: La cultura anarquista a Catalunya
Autor: Ferran Aisa
Matèria:Assaig històric
Coberta: Fotografia de Conxa Pérez: Festa naturista dels grups "Sol y Vida" i "Faros" a Ocata el 1932.
Idioma: Catalá
Editorial: Edicions de 1984
2ª Edició (Barcelona, 2015)
Pàgines: 348

SINOPSIS:

L'assaig s'endinsa  en el moment més important de l'anarquisme a Catalunya i ho fa analitzan la construcció de la cultura llibertària en el si del proletariat català tot seguint la vida social i quotidiana dels obrers i el seu entusiasme revolucionari. El llibre recull l'esperit de la Barcelona, rosa de foc, que tan va influir en el proletariat ibèric del primer terç del segle XX.
Els anarquistes no deixaran res de la vida al marge, i així podem esbrinar com s'organitzen a través de grups d'afinitat de tipus naturista, esperantista, espiritista, pacifista, ateu, individualista, neomalthusià i sindicalista. Veiem com els llibertaris són partidaris de l'agricultura biològica, del vegetarisme, de la medicina naturista, de l'amor lliure, del nudisme...
Els llibertaris seran uns gran difusors de la seva filosofia i encetaran campanyes contra l'analfabetisme i a favor de l'educació i la cultura per a tothom. I això ho duran a terme a través del comportament ètic, del teatre, de la literatura, de l'art i del pensament. Els anarquistes crearan biblioteques, publicacions, editorials, centres socials, ateneus llibertaris, cooperatives i escoles racionalistes.
L'autor amb aquest assaig històric ha aconseguit posar a l'abast de tohom, en un sol volum, tots els corrents del pensament i de la cultura llibertària, amb les realitzacions d'un moviment que va portar fins a les darreres conseqüències la lluita per l'emancipació de la humanitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario