28/1/15

Ateneu Enciclopèdic Popular / Inici campanya pro local


CAMPANYA PRO RECUPERACIÓ DEL PATRIMONI DE L'ATENEU ENCICLOPÈDIC POPULAR


(Xavier Theros presentant l'inici de campanya a la plaça Bonsuccés davant de la seu municipal de Ciutat Vella)
Des de l’Ateneu Enciclopèdic Popular, fem una crida a col·lectius i individualitats de Barcelona i d’arreu del món, a sumar-se a la campanya que engeguem per a aconseguir, finalment, un local digne al barri del Raval.Un centenar de persones s’ha concentrat la tarda del 26 de gener a la seu del Districte de Ciutat Vella per exigir el compliment del compromís que, ara fa quatre anys, va adoptar l’Ajuntament de Barcelona, per restituir el patrimoni espoliat pel franquisme a l’Ateneu Enciclopèdic Popular.
Al 76è aniversari de l’entrada de les tropes feixistes a Barcelona, que es va produir el 26 de gener de 1939, personalitats de la cultura i el teixit associatiu han denunciat el greuge que suposa que, quaranta anys després de la mort de Franco, la institució de memòria històrica i cultura obrera més important de Barcelona i Catalunya, no tingui un espai digne en el qual dur a terme la seva activitat.
Enric Casasses, Manuel Delgado, Ferran Aisa, Xavier Theros, Pere Solà o Antonina Rodrigo són algunes de les personalitats que han intervingut a l’acte, que s’ha iniciat amb el cant de l’himne de l’Ateneu (obra de Ramon Muns) a càrrec del cor DesaCORd.
L’acte, presidit per una gran pancarta amb una rèplica del Guernica de Picasso, també ha comptat amb representants dels moviments socials i el teixit associatiu de la ciutat: Can Batlló, l’Ateneu de Nou Barris, l’Ateneu Popular La Base, la Campanya Recuperem el Segle XX de la Barceloneta, OVNI (Observatori de Vídeo No Identificat), el Lokal o l’Àgora Juan Andrés del Raval. Tots ells han donat el seu suport a les reivindicacions de l’Ateneu. Des de les 19 hores, desenes de persones s’han anat concentrant a la plaça de Bonsuccés, malgrat el fred regnant, per exigir un tracte institucional digne cap a aquesta institució centenària.

(La Veu de l'Ateneu, Barcelona, 27-1-2015)

No hay comentarios:

Publicar un comentario