19/9/14

Poetes en temps de revolta / llibre F.Aisa (16)

BIBLIOGRAFIA FERRAN AISA-PÀMPOLS (S-XXI) - 16


(Coberta llbre F. Aisa)

 FITXA TÈCNICA


TÍTOL: POETES EN TEMPS DE REVOLTA, BARCELONA, 1936-1939
AUTOR: FERRAN AISA
MATÈRIA: ASSAIG LITERARI
IDIOMA: CATALÀ
COBERTA: FRAGMENT D'UN CARTELL DEL "SERVICIO DE  LIBRERÍA Y PUBLICACIONES DE LECANTE DE LA FIJL. 1936"
DISSENY: LEONARD MUNTANER I DANIEL TORRES
EDITORIAL: LEONARD MUNTANER 
(PALMA DE MALLORCA, 2010)
PÀGINES: 269
Primera Presentació: Espai Mallorca (8-11-2010). Presenta: Mei Vidal.
Altres presentacions: Biblioteca Pública Arús (9-12-2010). Ateneu Estel Negre de Palma de Mallorca (4-2-2011).Sala Josep Costa Font a la seu central de la CGT de Barcelona (19-3-2011).

 
SINOPSI:

Poetes en temps de revolta de Ferran Aisa és un passeig per la Barcelona revolucionaria que viu apassionadament el temps de guerra contra el feixisme. És una mostra de la vitalidad del poble vers les dificultats del moment que són superades a base de fe amb l'ésser humà, i ho fa a través de la cultura i de la poesia. És el compromís d'artistes, intel·lectuals i poetes amb el poble que està defensant la llibertat al front o a la rereguarda.
Barcelona durant la guerra civil va esdevenir un marc idoni pels recitals poètics: actors, actrius, rapasodes, poetes, milicians i soldats afeicionats a les lletres feien arribar a tothom la paraula esdevinguda vers. I, en aquesta tasca lírica, va destacar tant organismes com la Instritució de les Lletres Catalanes com el grup literari Oasi, Sagetes roges, Alba roja, Aurora roja, La Lira, així com els elencs teatrals i grups culturals d'ateneus, sindicats, partits polítics, agrupacions juvenils, moviment de dones. Els teatres, els ateneus, els casals, les places, les casernes, els hospitals, les trinxeres foren l'escenari on ressonà la sensibilitat de la paraula poètica. La veu del poeta fou una esperança testimoniada en els recitals celebrats en ocasió d'homenatges, festes benèfiques, actes culturals i fets solidaris antifeixistes.
Poetes en temps de revolta, temps en què la poesia esdevenia, como va dir el poeta, una arma carregada de futur...

No hay comentarios:

Publicar un comentario