31/12/14

Barcelona balla / Llibre Ferran Aisa (19)

BIBLIOGRAFIA FERRAN AISA-PÀMPOLS (S-XXI) - 19
(Coberta llibre. Foto autor desconegut. Salón Novedades, 1962)


FITRXA TÈCNICA:

Títol: BARCELONA BALLA. 
Subtítol: Dels salons aristocràtics a les sales de concert
Autor: Ferran Aisa
Presentació: Xavier Trias (Alcande de Barcelona)
Matèria: Crònica històrica 
Idioma: Català
Disseny coberta: Marc Herrando
Foto Coberta: Autor descogenut. (Salón Novedades, 1962)
Editorial: Base i Ajuntament de Barcelona
Col·lecció Imatges
(Barcelona, 2011)
Pàgines: 347
Primera presentació: Al Bar Anònims (Menjars i Pensars) de Granollers, el 20 de gener de 2012, dins de Pilé 45 amb els Selector Badabadoc i Modernisme Aborigen i Extraterrestre. Presentat per Jaume Aubareda i Carles Belda. Audiovisual: Maria Carmona.




Altres presentacions: Biblioteca Pública Arús (21-2-2012). Espai Guinovart d'Agramunt (24-3-2012). Discoteca No (Get Back)  dins dels actes del 18 aniversari del programa de radio Cocodril Club d'Albert Malla. (22-4-2012). Bar Terra d'Escudella (28-4-2014). Foment Martinenc (2-5-2012). Llibreria Alexandria de Sant Cugat (31-5-2012). 


SINOPSIS:

Barcelona balla presenta dos segles de societats, balls i músics a la capital catalana, i ho fa desencolupant l'esperit lúdic dels barcelonins. Al llarg del llibre som testimonis de com la societat civil organitza el seus saraus per damunt de les classes socials, des de l'aristocràcia fins als hortolans i de la burgesia a la classe treballadora. Barcelona balla fa un recorregut pels salons aristocràtics, els primers envelats, els cafès-concert, els cabarets, les sales de concert. El llibre tamnbé és testimoni de les modes musicals i dels balls que apareixen al llarg dels segles XIX i XX: vals, rigodin, cancan, xarleston, jazz, swing, bolero, mambo, rock and roll, twist... I dels artistes que pfereixen el seu do musicak als espais lúdics de la ciutat, com ara Carlos Gardel o els Beatles i tants i tanta cantants que han ajudat a posar la banda sonora a la vida de diverses generacions de barcelonins,

No hay comentarios:

Publicar un comentario