20/2/15

CNT / Llibre Ferran Aisa-23

BIBLIOGRAFIA DE FERRAN AISA-PÀMPOLS (S.-XXI) - 23

(Coberta llibre F. Aisa)

FITXA TÈCNICA:

Títol: CNT. La Força Obrera de Catalunya
Autor: Ferran Aisa
Matèria: Història
Idioma: Català
Disseny de la Coberta: Marc Herrando
Editorial: Base
(Barcelona, 2013)
Pàgines: 335
Primera Presentació: Llibreria Alibri, 2 d'abril de 2013, a càrrec de Xavier Díez i Santi Sobrequés.
Altres Presentacions:  Anònims de Granollers (6-4-2013). Ateneu Barcelonès (8-5-2013). CGT de Via Laietana (16-5-2013). Biblioteca Arús (3-10-2013). CGT de Tasrragona (20-3-2013).

SINOPSIS:

La tardor del 1910 es va fundar a Barcelona la Confederació Nacional del Treball. La CNT es va convertir ben aviat en la gran organització sindical del proletariat ibèric i, sobretot, dels obrers de la indústria catalana. La força obrera de la CNT a Catalunya i en altres indrets de la península ibèrica es basava en la defensa dels militants dels sindicats a través de la solidareitat de classe per aconseguir l'emancipació humana. <<Portem un món nou al cor>>, deia Durruti, i sitentitzava així unes idees, les àcrates, que mai no han deixat d'estar presents en la nostra societat.
Ferran Aisa s'immergeix en la història de la Confederació a travées de la lluita sindical, les vagues obreres, el pistolerisme, la repressió governamental, la insurrecció i la revolució. La CNT, exemple genuí sense comparació amb cap altra força obrera del món, va ser la gran força obrera de Catalunya durant tot el primer terç del segle XX i ha esdevingut un mite per al moviment revolucionari antiautoritari mundial. Amb la derrota i la diàspora republicana el 1939, la seva influència va anar minvant, però l'ideal llibertari perviurà com a anhel d'una soeietat més justa.No hay comentarios:

Publicar un comentario