11/2/15

Livceu Escolar de Lleida / Libre Ferran Aisa (22)

BIBLIOGRAFIA DE FERRAN AISA-PÀMPOLS  (S-XXI) . 22

(Coberta llibre F. Aisa)FITXA TÈCNICA:

Títol: El Liceu Escolar de Lleida (1906-1937)
Autor:Ferran Aisa
Pròleg: Salvador Domènech i Domènech
Matèria: Assaig
Idioma: Català
Disseny coberta: Josep Teixidó
Editorial: Fonoll
(Lleida, 2013)
Pàgines: 190
Primera Presentació: Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Lleida, 17 d'abril de 2013, a càrrec d'Àngel Ros, alcalde de Lleida, Beatriu Caicedo, editorial Fonoll.
Altres presentacions:  Espai Guinovart d'Agramunt (3-5-2013), Biblioteca Pública Arús (30-5-2013).

SINOPSIS:

El Liceu Escolar de Lleida va ser una de les experiències pedagògiques renovadores més reixides a la Catalunya del primer terç del XX. A les seves aules s'hi va fer realitat la voluntat d'educar amb respecte i llibertat els infants i els adolescents, que esdevingueren els protagonistes del procés d'aprenentatge. Sota la direcció del seu fundador, l'entusiasta pedagog Frederic Godàs i Legido, al Liceu Escolar va coincidir-hi una generació de mestres compromesos amb els principis de l'escola nova, l'educació humanista, laica i activa, dinàmica i amb valors, que entenien l'educació com una eina de progrés, individual i col·lectiu i de transformació social, per fer dels joves uns ciutadans lliures i responsables.
En aquest llibre el lector hi trobarà un minuciós recorregut per la història del Liceu Escolar de Lleida, des de la fundació, el 1906, fins a la desaparició, el novembre de 1937, sota les bombes de l'aviació feixista. Amb una redacció directa i ben documentada. Ferran Aisa hi glossa els principis pedagògics, els protagonistes, les activitats i les sucursals a les terres de Ponent. Les etapes i els canvis d'un centre destacat i de referència a Lleida en el context social i polític convuls de l'epoca.


No hay comentarios:

Publicar un comentario