18/12/13

Camins Utòpics-Gaudí / Llibre M.Vidal I F. Aisa (3)

BIBLIOGRAFIA FERRAN AISA-PÀMPOLS I MEI VIDAL (S. XXI)- 3

(Coberta llibre F.Aisa i M. Vidal)


FITXA TÈCNICA:
TÍTOL: CAMINS UTÒPICS, BARCELONA 1868-1888
AUTORS: MEI M. VIDALI FERRAN AISA
PRÒLEG: JOSEP MARIA HUERTAS CLAVERIA
ILLUSTRACIÓ COBERTA: "EL PLA DE LA BOQUERIA" DE A. BATTISTUZZI (MNAC)
DISSENY COBERTA: ENRIC SATUÉ
MATÈRIA: HISTÒRIA- BIOGRAFIA
IDIOMA: CATALÀ
EDITORIAL: EDICIONS DE 1984 (Col·lecció de bat a bat)
(BARCELONA, 2004)
PÀGINES: 238
PRIMERA PRESENTACIÓ: Llibreria Central del Raval, 11 de novembre de 2004, a càrrec de Josep Cots i David Castillo.
ALTRES PRESENTACIONS: Biblioteca Pública Arús (23-11-2004), Ateneu Barcelonès (31-1-2005), Ateneu de Sant Feliu de Llobregat (12-3-2005)


SINOPSIS:

 El llibre se centra en l'arribadade Gaudí a Barcelona la tardor de 1868, amb setze anys, per acabar el batxillerat i preparar-se per estudiar arquitectura. De la mà del jove Gaudí es presenta la Barcelona vuitcentista on l'artista formarà el seu geni.
Els Camins Utòpics representen i il·luminen una època apassionant de la nostra història col·lectiva en un recorregut de vint anys intensos que van des la revolució de Setembre de 1868 fins a l'Exposició Universal de 1888. Són els anys que Barcelona saltava les muralles, enderrocava la Ciutadella i realitzava el projecte de l'Eixample. (...) El llibre es capbuissa en els camins utòpics que es van viure intensament a casa nostra. El pensament de Fourier, Cabet, Ruskin i William Morris van ser determinants en la vida de molts artistes catalans. Gaudí, gran admirador de Morris, va ser un d'ells. (...)
Els autors s'han endinsat a l'època vuitcentista, i ho han fet dùna manera original seguint Antonui Gaudí, l'artista que ha sabut sintetitzar millor que ningú aquella idea utòpica. I amb ell entren a l'Ateneu Barcelonès, a Lo Niu Guerrer, al Liceu... I caminem pels carrers d'una ciutat bulliciosa, molt diferent de l'actual; però és precisament en aquelles dues dècades que Barcelona guarda les seves arrels més properes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario