1/5/12

Barcelona balla/Foment Martinenc

“Barcelona balla”, dimecres 2 presentació del llibre al Foment Martinenc
 Dimecres 2 de maig 2012,  a les 17 hores hores. Foment Martinenc (Provença 591).

“Barcelona Balla” de Ferran Aisa és un viatge pels locals de Barcelona en  els que en algun moment ha sorgit el ball. Des de les festes de  màscares que organitzava la societat La Llanterna el 1794, fins a l’actual  Razzmatazz.
Barcelona ha estat al llarg del temps una ciutat festiva on la música i el  ball han format part important del seu oci. El llibre de Ferran Aisa és  una crònica intensa d’aquesta Barcelona bulliciosa i festiva que, a través  de societats de tota mena, ha fet de la vida un lloc també per divertir-se  i per gaudir de la sensibilitat humana.
 Barcelona balla presenta dos segles de societats, balls i músiques a la  capital catalana, i ho fa desenvolupant l’esperit lúdic dels barcelonins. Al llarg del llibre som testimonis de com la societat civil organitza els seus saraus per damunt de les classes socials, des de l’aristocràcia fins als hortolans i de la burgesia a la classe treballadora. Fa un recorregut pels salons aristocràtics, els primers envelats, els cafès-concert, els cabarets, les sales de ball, les discoteques i, entre altres espais, les sales de concert. El llibre també és testimoni de les modes musicals i dels balls que apareixen al llarg dels segles XIX i XX: vals, rigodon, cancan, xarleston, jazz, swing, bolero, mambo, rock and roll, twist… I dels artistes que ofereixen el seu do musical en directe als espais lúdics de la ciutat, com ara Carlos Gardel o els Beatles i tants i tants músics i cantants que han ajudat a posar la banda sonora a la vida de diverses generacions de barcelonins [+info a Editorial Base].

 (Publicat per Júlia López a Sant Martí amb veu de dona (30-4-2012)

No hay comentarios:

Publicar un comentario