1/6/12

Barcelona balla / Bernat Bella / Tot Sant Cugat


Ferran Aisa presenta a Sant Cugat la història del ball barceloní

Bernat Bella(Presentació de "Barcelona balla" a la LLibreria Alexandria. Foto: Bernat Bella)Cultura L'escriptor santcugatenc presenta a Alexandria Llibres el seu llibre 'Barcelona Balla', que recull tres segles de ball a la capital catalana

On i com ballaven els nostres avis? Quines eren les sales de moda a principis de segle? Quins van ser els primers moviments dansaires a Barcelona? Per què es deia que el carnaval de la capital catalana era equiparable al de Venècia? L'escriptor i historiador santcugatenc Ferran Aisa respon a totes aquestes preguntes i a moltes d'altres en l'obra Barcelona Balla, i és que a partir d'un estudi meticulós i rigorós presenta tres segles de ball a la ciutat mediterrània. Aisa, prologuista de la Nit Literària d'Òmnium Cultura aquest 2012, ha presentat a Alexandria Llibres la seva obra aquest dijous.

El polític i historiador Jaume Sobrequés, en nom de l'Editorial Base, ha presentat l'acte i ha destacat d'Aisa que "és un enamorat de Barcelona i li ha dedicat molt temps". Per Sobrequés, "
Barcelona Balla omple un buit molt important en la història barcelonina. A la història general es parla de demografia, política general, economia...; però no es fa esmena de la microhistòria i els elements que configuren la història d'una ciutat". I és que amb l'obra d'Aisa, es té accés a tota una història i un material que no sortia als llibres d'història però molt important per la ciutat.

Ferran Aisa ha acompanyat la seva presentació de la projecció d'imatges de les sales de ball, festes populars, carnavals i danses col·lectives de Barcelona dels últims tres segles i és que el llibre és un testimoni d'excepció d'aquests fenòmens. Aisa ha anat fent un repàs a l'evolució de la societat també a través del espais de moda de cada època a la ciutat. L'escriptor ha explicat anècdotes i curiositats que han fet traslladar al públic assistents a les danses que organitzaven les societats a les Planes, a sales com La Paloma o Razzmatazz, a les festes de màscares del segle XIX o als carnavals de segle XVIII.

(Tot Sant Cugat, 1 de juny de 2012)

No hay comentarios:

Publicar un comentario